Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Barisarock
 Gitarist | Festival Çoskusu | Barisarock
Mesaj icon Konu: Barisarock NEDIR? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
zezeron
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 7862
Alıntı zezeron Cevaplabullet Konu: Barisarock NEDIR?
    Gönderim Zamanı: 22-Temmuz-2007 Saat 14:16
BARISAROCK NEDIR?      
BARISAROCK 5 YASINDA!

2003'te müzigimizi küresellesmenin halkla iliskiler etkinligi haline getirmeye çalisan bir çokuluslu sirkete karsi baslattigimiz karsi festivalimiz, 5. senesine kendi gündemini ve kendi gelenegini yaratmis, Türkiye'nin en büyük müzik festivali ve en önemli baris eylemlerinden biri olarak giriyor. Barisarock, dünyanin haline bakip yükselttigimiz "acil baris" çigligi ile müzigin umudunu bulusturuyor.

DÜNYA SAVASLARLA KAN AGLIYOR.

2007'de de temel meselemiz baris! Insanlik, 20. yüzyilin kanli mirasini 21. yüzyila tasidi. Dünyanin dört bir yaninda yanan savas atesleri milyonlarca insanin yokolmasina yol açarken, dünya yoksulluk, tecavüz, kan ve aci denizinin içinde büyük acilarla kivraniyor. Savas, insanligin en büyük felaketi. Ve savasmak bir kadermis gibi yutturulmaya çalisiliyor. Savas çigirtkanlari susmak, doymak nedir, bilmiyorlar. Oysa savas çilginliktir. dünyanin evimiz, insanligin ailemiz oldugunu görememektir. Savas insanligin intiharidir.

Barisarock olarak, savassiz bir dünyanin mümkün olduguna inaniyoruz. Bu yüzden uluslar arasi savas karsiti hareketin bir parçasiyiz.

HEPIMIZ FARKLI, HEPIMIZ ESITIZ!

Irkçilik dünyanin her yerinde kullanilan bir hipnoz yöntemi. hem uyutuyor hem güdülüyor, böylelikle kiskirtiyor, saldirtiyor. "Benim kanim seninkinden üstün" demek nasil bir saçmaliktir, anlamakta zorlaniyoruz. "Bir bebekten bir katil yaratan" sistemin irkçiliktan beslendigini biliyoruz. Irkçilarin "biz kahraman, asil, büyük ve güçlüyüz; digerleri korkak, zayif, hain, kalles ve asagiliktir." diyerek kana boyadiklari dünyamizin yasanilir bir yer olmasi için, irkçiligin yer yüzünden silinmesi gerektigini düsünüyoruz.

Barisarock olarak, irkçiliga karsi, bütün dünyanin kardesliginden yanayiz.

BASKA BIR ATMOSFER MÜMKÜN!

Kesinlikle farkindayiz! Giderek tükenen bir enerji kaynagi olmasina ragmen petrol, milyonlarca insanin kanini döken pis bir savasin gerekçesi; diger yandan da dünyayi yasanmaz hale getiren küresel isinmanin temel nedenidir. Basta petrol olmak üzere bütün fosil yakitlarin denetlen(e)meyen tüketimi, insan neslini tehdit ediyor. Azalan petrol kaynaklari hem savaslarin sebebi olurken, petrol tüketimiyle salinan karbondioksit, yarattigi "sera etkisiyle" atmosferimizi bir tür firin haline getiriyor. Eger bir an önce petrole dayali enerji kullanimini azaltmaz ve yeni çevre dostu enerji kaynaklarina yönelmezsek gezegenimizi yeni bir felaketin bekledigini biliyoruz.

Barisarock olarak, Türkiye'nin ve Amerika'nin Kyoto sözlesmesini bir an önce imzalamasini savunuyoruz.

BASKA BIR DÜNYANIN SARKILARI

Barisarock, sarkilarimizin baris için yanyana gelmesi, sesimizin güçlenmesi. notalarimizin kanatlanmasi. Barisarock, baska bir dünya ve baska bir eglencenin kapisini aralayan festival. Barisarock, endüstriyel müzige karsi kalbimizin sesi. Yola çikarken "rock gücünü samimiyetinden alir" demistik. 5 yil sonra müzigin piyasalastirilarak, içi bosaltilarak, ehlilestirilerek isgal edilmesine Barisarock eylemcesiyle direniyoruz.

Barisarock, piyasaya karsi müzigi savunuyor!

BARISAROCK, KARSI FESTIVAL!

"Baska bir hayat mümkün" diye yola çikan Barisarock; savasa karsi barisi, irkçiliga karsi kardesligi, ekolojik felakete karsi çevreyi savunuyor. 2007 Barisarock festivali bu üç konuyu temel derdi ediniyor.

BARISAROCK ILKELERI

  •     Asla "ticari" olmadi. "Kazanilacak" paraya el sürmeyecegi ve her artiyi baris için degerlendirecegi sözü verdi.
  •     Zorunlu kalemler disinda her seyi dayanisma kültürüyle çözdü.
  •     Tek gündemi ve derdi "baris" oldu. Baris kültürü ve baris çagrisinin yayginlasmasi, uluslararasi savas karsiti hareketin bir parçasi olmak yargilariyla davrandi.
  •     Kendi disindaki sosyal dertleri olanlarinda kürsüsü olmayi tercih etti.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma



Bu Sayfa 0.125 Saniyede Yüklendi.

web tasarım Web Tasarım
Tüm Hakları Gitarist.com Adresine Aittir.Üyelerin sitede belirtmiş oldukları görüşler ,makaleler,resimlerden gitarist.com sorumlu tutulamaz.
İletişim için Tıklayınız.

RON Ron
url shorter Url shorter