Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Mobil Dünya
 Gitarist | Güncel | Teknoloji | Mobil Dünya
Mesaj icon Konu: iPhone'un belalisi simdi de PS3'e dadandi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Adam
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 22-Subat-2009
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2554
Alıntı Adam Cevaplabullet Konu: iPhone'un belalisi simdi de PS3'e dadandi
    Gönderim Zamanı: 30-Ocak-2010 Saat 00:22

Apple'in kolay kolay kirilmaz dedigi tüm iPhone isletim sistemlerinin açigini bulup 'ilaçlayan' George Hotz'un yeni oyuncagi Play Station 3 oldu.

iPhoneun%20belalisi%20simdi%20de%20PS3e%20dadandi%20George%20Hotz%20494x550

Blog'unda yaptigi açiklamada, kirma islemini 2.4.2 sürümlü bir konsolda gerçeklestirdigini belirten 20 yasindaki Hotz faydalandigi açigin diger sürümler için de geçerli oldugunu üstü kapali bir biçimde belirtiyor. Sistemi kirdiktan sonra  "Selam hipergözetici ben geohot" seklinde selamini gönderen Hotz, tüm sistem hafizasinda okuma/yazma denetimi saglayip bunun ertesinde islemciye HV derecesinde erisim gerçeklestirmis. Evlerde de uygulanabilirligi olan yöntemin PS2 emülasyonlarinda ve korsan PS3 oyunlarinin çalismasinda da geçerli olacagini söyleyen hacker'in gereksinimler listesinin basinda ise farkli bir isletim sistemi islevi (kendisi Ubuntu kullanmis) geliyor. Simdilik konu ile ilgili ayrintili bir doküman hazirlayacak kadar vakti olmadigini söyleyen ünlü hacker, Sony'nin açigi yamamakta ciddi sekilde zorlanacaginin altini çizerken, ilerleyen günlerde herkesin faydalanabilecegi daha basit bir kilavuz hazirlayacagini da belirtiyor. Tabii Sony'ye de bol yamali günler düsüyor bu durumda :)

Bu arada yola iPhone Dev takimi ile çikan fakat ardindan o takimdan ayrilan (daha dogrusu atilan) Hotz'un iPhone'un 3.1 sürümlü isletim sistemini kiran yöntemini 500 saatlik bir çalisma ertesinde bulabildigini ve bunun karsiliginda kendi 'jailbreak' edilmis modelini Certicell firmasinin sahibi Terry Daidone'a bir adet Nissan 350Z ve üç tane de iPhone 8GB karsiliginda verdigini biliyor muydunuz ? Tabii bizzat Steve Jobs'dan kendisine gelen sonu bol sifirli transfer tekliflerine dair olan sehir efsanelerini de atlamayalim :)


IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma



Bu Sayfa 0.141 Saniyede Yüklendi.

web tasarım Web Tasarım
Tüm Hakları Gitarist.com Adresine Aittir.Üyelerin sitede belirtmiş oldukları görüşler ,makaleler,resimlerden gitarist.com sorumlu tutulamaz.
İletişim için Tıklayınız.

RON Ron
url shorter Url shorter