Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Internet
 Gitarist | Güncel | Teknoloji | Internet
Mesaj icon Konu: En Iyi Firefox Eklentileri Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Adam
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 22-Subat-2009
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2554
Alıntı Adam Cevaplabullet Konu: En Iyi Firefox Eklentileri
    Gönderim Zamanı: 01-Subat-2010 Saat 14:35

FIREFOX EKLENTILERI

Popüler web tarayicisi Firefox'u özel kilan ve onu sevmemizi saglayan en önemli yani, çok genis eklenti arsivine sahip olmasi ve eklentilerle yapilabileceklerinin siniri olmamasi. Örnegin Firefox kullanicilarinin bir FTP istemci yazilimi kullanmasina gerek kalmiyor; bunu bir eklentiyle çözebiliyor.

Biz de PC Labs ekibi olarak en çok is görecek, popüler ve hayati kolaylastiracak eklentileri bir araya toparlayip bir liste hazirladik. Gelen önerilere göre bu eklenti sayfasini da sürekli güncellemeyi planliyoruz.

Sekme Eklentileri

Tab Mix Plus

Tab Mix Plus, Firefox'un sekme gezinti özelliklerini gelistiren bir eklenti. Bütün sayfalari yeni sekmelerde açmanizi, sekmeleri çoklamanizi ve kapadiginiz sekmeleri kurtarmanizi sagliyor.

All-in-One Gestures

Internet sayfalarini fare hereketleriyle kullanmak isteyenler için güzel bir eklenti. Fare hareketleriyle ileri, geri gidebilir, üstünden geçtiginiz linki yeni bir sekmede açabilirsiniz.

Tabbrowser Preferences

Firefox için gizli sekme sayisini degistirebilen ve ayni zamanda linklerin sekmelerde nasil açilacagini belirleyebilen bir eklenti.

Colorful Tabs

En%20iyi%20Firefox%20eklentileri%20colorfultabs

Her sekmeyi farkli renk kullanarak birbirinden ayirmayi kolaylastiran ve tarayiciniza renk katan bir eklenti.

Firefox Showcase

En%20iyi%20Firefox%20eklentileri%20showcase

Açtiginiz bütün internet sayfalarini, sekmeleri tek bir pencerede görmek için kullanabileceginiz basarili bir eklenti. Sekmelerden teker teker aramaktansa görüntülü bir arayüzden istediginiz sayfayi seçmek daha kolay olacaktir.

Separe

En%20iyi%20Firefox%20eklentileri%20separe

Separe, sekme gruplarinizin arasina ayraçlar koymanizi saglayarak, internet kullaniminizi kolaylastirmayi amaçlayan bir çalisma. Arastirma yaparken veya farkli konularla ilgili birden çok sekme tarayicinizda açikken, sekmeler arasinda kaybolmamak için kullanabileceginiz bir eklenti.

Permatabs

Istediginiz sekmeleri özellestirrek, bu sekmelerin hiçbir zaman kapanmamasini ve tarayicinizi her açtiginizda direk olarak açilmasini isterseniz kullanabileceginiz bir eklenti. Kisacasi istediginiz sekmeleri hiçbir zaman kapanmayacak bir hale sokuyorsunuz.

FaviconizeTab

Sekmelerinzde sadece sitelerin faviconlarini (adres çubugundaki ikon) görmek isterseniz kullanabileceginiz bir eklenti.

Link Eklentileri

Interclue

En%20iyi%20Firefox%20eklentileri%20interclue

Tiklamadan önce linklerin sizi nereye yölendirecegini küçük bir pencerede gösteren bir eklenti. Linkin üzerine geldiginizde ufak bir ikon çikiyor ve biz bu ikona tikladiginizda baglanacaginiz sitenin görüntüsü çikiyor.

Linkification

Internet sayfalarinda yazi halinde bulunan internet adreslerini link formatina çeviren bir eklenti. Sizi kopyala yapistirdan kurtaracaktir.

IE Tab

Firefox'un içinde internet explorer kullanmak için olusturulmus bir eklenti. Firefox ile uyumlu olmayan siteler için düsünülmüs. Sisteminizde IE yüklü olmasi gerekiyor.

Paste and Go

Panoya kopyaladiginiz adresi, adres çubuguna yapistirdiginiz anda tarayicinin adrese baglanmasini sagliyor. Isterseniz Ctrl + Shift + V tus kombinasyonunu kullanarak firefox'un panonuzdaki adrese direk gitmesini saglayabilirsiniz.

ErrorZilla

En%20iyi%20Firefox%20eklentileri%20errorzilla%20plus

ErrorZilla öntanimli hata pencerelerini degistiren bir eklenti. Eger sayfaya ulasamiyorsaniz, eklenti size sitenin daha önce google tarafindan kaydedilmis bir görüntüsünü gösterebilir veya sizi site bilgilerine ulastirmak için whois sayfalarina yönlendirebilir.

Hyperwords

Bir Internet sayfasindaki herhangi bir kelime hakkinda bilgiye en kisa sürede ulasmak ister misiniz? Hyperwords üstünü taradiginiz yazilar için; wiki, google, hava durumu, resim vb. aramalari gerçeklestirebiliyor. Eklentinin bir demosu için buraya tiklayabilirsiniz.

Dosya Indirme Eklentileri

Download Embedded

Web sitelerinde gömülü olarak bulunan medyalari indirmek için kullanabileceginiz bir eklenti. Ses ve görüntü dosyalarini indirmesine ragmen youtube.com veya video.google.com u desteklemiyor.

Download Statusbar

Download Statusbar eklentisi, Firefox'un indirme yöneticisne ihtiyaç duymadan, indirdiginiz dosyalari derli toplu bir durum çubugundan takip etmenizi saglar.

Flashgot

Bir sayfadaki bütün linkleri indirmek için kullanabileceginiz basarili bir eklenti. En önemli özelligi ise FireFox'u, Internet Download Manager ve FlashGet yazilimlarina uyumlu kilmasi.

PDF Download

Herhangi bir pdf baglantisina tikladiginizda genelde bu dosya firefox içerisinde açilmaya çalisilir ve çogu zaman takilmalara yol açar. PDF download eklentisi herhangi bir pdf linkine tikladiginizda bu dosyayi indirmek mi yoksa açmak mi istediginiz soruyor. Ayrica bu eklentiye yeni eklenen bir özellik sayesinde web sayfalarini pdf olarak bilgisayariniza indirebiliyorsunuz.

ScrapBook

Internet sayfalarini kaydetmenize ve kaydettiginiz sayfalari dizinlemenizde yardimci olan bir eklenti.

DownThemAll!

En%20iyi%20Firefox%20eklentileri%20downthemall

DownThemAll! Firefox'a entegre edilmis bir indirme yöneticisi. Kullandigimiz çogu indirme yöneticisindeki hizlandirma islemini de yapiyor ve herhangi bir internet sayfasinda bulunan bütün resimleri, müzikleri tek tikla indirmenizi sagliyor.

Video DownloadHelper

YouTube ve benzeri sitelerde, çoklu ortam galeri sitelerinde, gömülü video dosyalarini indirmenize yardimci olan bir eklenti.

TargetAlert

Indireceginiz dosyalarin kaynaklarini görmek isterseniz kullanabileceginiz bir eklenti.

Download Manager Tweak

Firefox'la beraber gelen indirme penceresini degistiren ve bu pencereyi yeni bir sayfada, yeni bir sekmede veya kenar çubugunda açmaniza olanacak taniyan bir eklenti.

FireFTP

En%20iyi%20Firefox%20eklentileri%20fireftp

Firefox'a birde ftp istemcisi dahil etmek isterseniz kullanabileceginiz bir eklenti.

Open IT Online

Dosylarinizi ve resimlerinizi, bilgisyarinizda baska hiçbir yazilima ihtiyaç duymadan, firefox üzerinde açmak isterseniz kullanabileceginiz bir eklenti.

Web Eklentileri

GreaseMonkey

Herhangi bir internet sayfasinin görünümünü tamamen degistirmek ister misiniz? Ya da severek kullandiginiz sayfalara yeni özellikler eklemek? O zaman GreaseMonkey ile tanismanizin vakti gelmis demektir. GreaseMonkey için yazilmis kod parçalari, bu eklenti tarafindan çalistirilarak internet sayfalarinin görüntülerini degistirebilir. Bu eklenti için yazilmis kodlari kullanabilir veya yeterli bilginiz varsa kendiniz de olusturabilirsiniz.

Adblock Plus

Web sitelerinde caninizi sikan reklamlardan kurtulmak için kullanabileceginiz basarili bir eklenti. Eklentinin güncellenen reklam engelleme listelerini kullanarak can sikici reklamlardan kurtulabilirsiniz. Eger listede bulunmayan reklamlara karsilasirsaniz, reklama sag tiklayarak reklam kaynagini engelleyebilirsiniz.

Ancak AdBlock Plus'i çok sik ziyaret ettiginiz sitelerde kullanmamakta fayda var. Çünkü PC Labs gibi bir çok site, hayatini reklam gelirlerinden saglamakta ve AdBlock gibi yazilimlar kullanildigi zaman yayin hayatini sürdürmemizin çok zor oldugunu da belirtmek gerekiyor. Bu yüzden  AdBlock eklentisi, her tarafi reklamlarla kapli siteler için sistem kaynaklarini rahatlatmak için kullanilabilecek bir eklenti.

AdBlock Plus'in bir diger artisi ise, gösterilen flash dosyalarinin kaynaklarini görebilmeniz ve indirebilmeniz.

Cooliris

Cooliris firefox eklentisi olmasi yani sira basli basina bir yazilim gibi duruyor. Eklenti 3boyutlu bir gösterim duvarina sahip. Seçtiginiz kategoriye göre bu duvarda resimler, haberler, film fragmanlari vs. görebilirsiniz.

En%20iyi%20Firefox%20eklentileri%20cooliris%201

Forecastfox

Bütün iller için havadurumunu Accuweather.com dan alarak gösteren bir eklenti.

NewsFox

NewsFox eklentisi, internet beslemelerini (RSS,Atom) okumanizi saglayan bir eklenti. NewsFox ayni zamanda çevrimdisi okuma, istediginiz zaman güncelleme, tek tikla besleme ekleme gibi özellikler içeriyor.

Image Zoom

Internet sayfalarindaki resimleri yakinlastirmak veya uzaklastirmak için kullanabileceginiz bir eklenti. ImageZoom eklentisini ister sag tik menüsünden isterseniz de fare kisayollariyla kullanabilirsiniz.

Taboo

Taboo ile, daha sonra okumak istediginiz sayfalari kayit edebiliyorsunuz. Islem su sekilde gerçeklesiyor; eklenti tarafindan olusturulan kullanim kodu, sayfadakis yerinizi, form girdilerini ve sayfa görünümünü kaydediyor daha sonra tekrar bu sayfaya bakmak istediginizde kod eklenti tarafindan okunarak sayfa size sunuluyor.

AutoCopy

Herhangi bir internet sayfasinda seçtiginiz yazinin otomatik olarak kopyalanmasini saglar. Ayni zamanda panodaki yaziyi orta klikle yapistirabilirsiniz.

Copy Plain Text

Internet sayfasindan herhangi bir yazi aldiginizda, genel olarak bu yazinin formati ve yazinin üzerindeki linkler korunur. Eger kopyalanan yazinin formatini düzeltmekle ugrasmak istemiyorsaniz, bu eklentiyi kullanabilirsini. Copy Plain Text eklentisi kopyalanan yazilarin format özelliklerini yokediyor.

Google Images Re-Linker

Google resim arama motorunu kullanirken, ulasmak istedigimiz resmin önizlemesine tikladigimizda google bizi resmin bulundugu asil sayfaya götürür. Eger bu sayfayi geçip, direk olarak ana resme ulasmak istiyorsaniz bu eklentiyi kullanabilirsiniz.

Extended Statusbar

Firefox durum çubuguna, sayfa yüklenme hizi, resim sayisi, yüklenme süresi, yüklenen veri boyutu gibi sayaçlar ekleyen kullanisli bir eklenti.

Flashblock

Yüklenen internet sayfalarindaki bütün flash tabanli içerigi yokeden bir eklenti.

Reload Every

Internet sayfanizi sizin belirlediginiz sürelerde yeniler.

InFormEnter

Internet formlari doldururken, yazi kutularinin yaninda ufak bir buton beliriyor ve sik kullanilan bilgilerinizi (kullanici adi, email vs.) bu butona tikladiginizda açilan listeden seçebiliyorsunuz. Sitelere kaydolma sürenizi oldukça kisaltacaktir.

All-in-One Sidebar

En%20iyi%20Firefox%20eklentileri%20aiosidebar

Firefox'a, Opera internet tarayicisnda bulunan kenar çubuguna benzer bir yapi eklemek için olusturulmus bir eklenti. Bu kenar çubugundan, dosya indirme durumlarini, eklenti listelerini vs. görebilirsiniz.

Text Size Toolbar

Yazi boyutunu sik sik degistirenlere kolaylik saglayacak bu eklenti, araç çubugunuza yazi büyültme ve küçültme butonlari ekliyor.

Mystickies

Istediginiz internet sayfasinin, istediginiz noktasina yapiskan notlar asmak için gelistirilmis bir eklenti. Bu eklenti, yapiskan notlarinizi gruplara ayirmaniza da olanak taniyor.

Clear Cache Button

Firefox önbellegini (cache) temizleme islemini tek bir butonla yapmanizi saglayan bu eklenti isinize yarayabilir.

gTranslate

Google çevirisi servisini kullanan bir tercüme eklentisi.

Xinha Here!

Internet sayfalarindaki bütün text girisi yapilabilen yerlere WYSIWYG (What You See Is What You Get -  Ne Görüyorsaniz Onu Alirsiniz) editörü ekleyen bu eklenti ile yazilarinizi daha kolay düzenleyebilrisiniz.

En%20iyi%20Firefox%20eklentileri%20wysiwyg

FeedSidebar

Kenar çubugu kullanarak, RSS'lerinizi görmek isterseniz kullanabileceginiz bir eklenti.

GSpace

Gmail hesabinizi dosya saklama alani olarak kullanmak isterseniz aradiginiz araç tam olarak bu eklenti olmali. Istediginiz dosyayi istediginiz gmail hesabina otomatik olarak atiyor. Indirmek için tekrar bu eklentiyi kullanabiliyorsunuz.

Yazilim / Web Gelistirme

Firebug

Firebug, Firefox'u ayni zamanda CSS, HTML ve JavaScript editörü haline getiriyor. Herhangi bir web sayfasinin kodlamasinda anlik olarak degisiklik yapabilirsiniz.

Web Developer

Web gelistiricileri için Firefox'a birçok araç ekliyor. Sag tikla nesne bilgilerini, sayfanin CSS kodlarini görebilir ve düzenleyebilirsiniz. Web Developer web gelistirme için kullanilan birçok eklentinin temel özelliklerini bir arada bulunduran bir eklenti olarak tanimlanabilir.

En%20iyi%20Firefox%20eklentileri%20webdeveloper

Codetch

Kullandiginizda dreamweaver kullaniyormus gibi hissedeceginizi iddia eden bu eklenti ile, bir yandan internette gezinirken, diger bir yandan web sayfalarinizi düzenleyebiliyorsunuz.

En%20iyi%20Firefox%20eklentileri%20codetech%2070x70En%20iyi%20Firefox%20eklentileri%20codetech2%2070x70

ShowIP

En%20iyi%20Firefox%20eklentileri%20showip

Durum çubugunda, baglandiginiz sitenin IP adresini görmenizi saglayan bir eklenti.

MeasureIt

En%20iyi%20Firefox%20eklentileri%20measureit

Firefoxa bir cetvel ekleniyor ve istediginiz zaman seçtiginiz kismin boyutunu gösteriyor. Site yöneticilerinin isine yarayabilecek bir eklenti.

Gizlilik ve Güvenlik Eklentileri

FoxyProxy

Firefox'un mevcut proxy özelliklerine, gelismis seçenekler ekleyen bir proxy eklentisi. FoxyProxy kullanarak YouTube engelini nasil asabileceginizi görmek için buraya tiklayabilirsiniz.

NoScript

Internet sayfalarindaki, javascript kodlarinin çalismasini engelleyen bu eklenti ile güvenliginizi arttirabilirsiniz.

CookieCuller

CookieCuller gelismis bir çerez düzenleyicisidir. Güvenilen ve zararli çerezleri belirleyerek, güvenliginizi arttirabilirsiniz.

Stealther

Bu eklentiyi aktif ederek arakanizda hiçbir iz birakmadan internette gezinebilirsiniz. Bu eklenti aktifken girdiginiz sifreler, girdiginiz sitelere ait çerezler, form bilgileri vb. bilgiler bilgisayarda saklanmaz.

Password Exporter

Firefox da kullandiginiz sifreleri disa aktarmanizi saglayan bir eklenti.

Arama Eklentileri

CustomizeGoogle

Google arama sonuçlarinin görüntülerini gelistiren ve linkler hakkinda daha fazla bilgi veren bir eklenti.

NextPlease!

Google, Yahoo, Ebay, Amazon vb. sitelerde, sonuçlar arasinda gezerken diger sayfalara geçmek için klavye kisayollari atamaniza olanak taniyan bir eklenti.

BetterSearch

Arama sayfalarinin özelliklerini arttiran bir eklenti. Örnegin ürün satislarinin yapildigi sitelerin arama bölümlerine ürün görünümleri eklemenize olanak taniyor.

Answers

Bu eklenti ile Alt tusuna bastiktan sonra istediginiz kelimeye basarak, o kelime hakkinda arama sonuçlarina ulasabilirsiniz.

Çoklu Ortam Eklentileri

FoxyTunes

En%20iyi%20Firefox%20eklentileri%20foxytunes

Internette gezinirken, tarayicinizdan ayrilmadan, kullandiginiz medya oynaticisini kontrol etmenizi saglayan güzel bir eklenti.

MediaPlayerConnectivity

Internet sayfalarindaki gömülü videolari bilgisayarinizdaki medya oynaticilarla açmak için kullanabileceginiz bir eklenti.

E-Posta Eklentileri

Better Gmail 2

Gmail'e yeni özellikler ekleyen bir greasemonkey kod paketi. Greasemonkey'nin ne oldugunu merak ediyorsaniz sayfanin biraz tepesine çikmaniz yeterli olacaktir :) .

Gmail Manager

Birden çok Gmail hesabinizi ayni anda kontrol etmek ve bu hesaplara ait son bilgileri anlik olarak görmek isterseniz kullanabileceginiz bir eklenti.

WebMail Notifier

En%20iyi%20Firefox%20eklentileri%20webmailnotifier

Internet Mail hesaplarinizi kontrol eden ve okunmamis e-posta sayisini gösteren bir eklenti. (Gmail, yahoo, hotmail vb. sistemleri destekliyor)

Yer Imi Eklentileri

My Del.icio.us

Eger firefoxunuzu online yerimi sistemi del.icio.us ile entegre etmek isterseniz kullanabileceginiz bir eklenti. Bulundugunuz internet sayfasindan ayrilmadan deli.icio.us sistemine yerimi ekleyebilirsiniz.

Foxmarks Bookmark Synchronizer

Kullandiginiz bütün bilgisayarlara bu eklentiyi yükleyerek, bu bilgisayarlardaki yerimlerini güncel tutabilirsiniz. Firefox açildiginda çalismaya baslayacak bu eklenti diger bilgisayarlardaki yeni eklenen yerimlerini otomatik olarak alacaktir.

Clipmarks

Clipmarks ile herhangi bir web sayfasinin istediginiz bölümünü alabilirsiniz. Bazi durumlarda bütün internet sayfasi yerine, ufak bir yaziyi veya resmi almak isterseniz clipmarks isinize yarayacaktir. Aldiginiz görüntüler clipmarks sistemine kaydoldugundan, bu görüntüleri ayni zamanda arkadaslarinizla paylasma imkani da bulacaksiniz.

Shareaholic

Eger, facebook, myspace, digg, gmail, twitter gibi servisleri kullaniyorsaniz, shareaholic size yerimlerinizi aninda paylasma firsati sunuyor.

Gmarks

Gmarks eklentisi ile, google yerimlerinizi, firefox yerimleriniz ile senkronize edebilirsiniz.

Diger Faydali Eklentiler

ScreenGrab!

Screengrab internet sayfalarinin tamamini resim olarak kaydetmeyi saglayan bir eklenti. Isterseniz sayfanin sadece belirlediginiz kisimlarini da alabiliyorsunuz.

http://www.pclabs.com.tr/wp-content/uploads/2009/01/screengrab.jpg

Fireshot

Fireshot da internet sayfalarini resim olarak kaydeden bir eklenti ancak; bu eklentide resim düzenleme araçlari bulunuyor. Diger çesitli araçlarda da aldiginiz görüntüyü resim yükeleme sitelerine yükleyebilir veya mail atabilirsiniz.

Read It Later

Internette gezinirken rastladiginiz ancak okumak için zamaninizn olmadigi dökümanlari tek tikla keydedip daha sonra okumak için kullanabileceginiz güzel bir eklenti. Daha sonra okuyacagi sayfalari yerimi olarak kaydedenlere büyük kolaylik saglayacaktir.

Fission

Durum çubugunu (Sayfanin ne kadar yüklendigini gösteren çubuk) – Safari internet tarayicisinda oldugu gibi – adres çubuguyla birlestiriyor. Sayfanin ne kadarinin yüklendigini daha kolay görebiliyorsunuz ve internet tarayiciniza görsellik katiyor.

Abduction!

Görüntülediginiz web sitesinin tamamini veya seçeceginiz bölümünü resim olarak kaydeden bir eklenti. Kisacasi web sayfalarinin ekran görüntülerini aliyor.

ChatZilla

En%20iyi%20Firefox%20eklentileri%20chatzilla

Eger hala IRC kullaniyorsaniz, bu eklenti ile IRC serverlarina Firefox üzerinden baglanabilirsiniz.

Textarea Cache

Istenmeyen durumlarda tarayiciniz kapandiginda, herhangi bir yazi kutusuna yazdiginiz verileri kaybedersiniz. Bu eklenti forumlarda, bloglarda vb. sitelerde yazi yazarken, belirli araliklarla yazinizi kayit ediyor ve istenmeyen bir durumda tarayiciniz kapandiginda yazilariniza tarayiciyi tekrar açtiginizda ulasabiliyorsunuz.

Bizim bu yazi içerisinde bahsetmeyi unuttugumuz baska faydali eklentiler olabilir. Sizler de kullandiginiz Firefox eklentilerini ve ne ise yaradiklarini belirtirseniz, içerigi sizler de zenginlestirebilirsiniz.

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.

web tasarım Web Tasarım
Tüm Hakları Gitarist.com Adresine Aittir.Üyelerin sitede belirtmiş oldukları görüşler ,makaleler,resimlerden gitarist.com sorumlu tutulamaz.
İletişim için Tıklayınız.

RON Ron
url shorter Url shorter