Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Mobil Dünya
 Gitarist | Güncel | Teknoloji | Mobil Dünya
Mesaj icon Konu: Steve Job's Konusuyor.. Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Adam
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 22-Subat-2009
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2554
Alıntı Adam Cevaplabullet Konu: Steve Job's Konusuyor..
    Gönderim Zamanı: 01-Subat-2010 Saat 20:19

Saglik sorunlari nedeniyle 2009'un ilk yarisinda Apple'daki koltugunu yardimcilarindan Tim Cook'a devreden Steve Jobs, geri dönmesiyle birlikte dikkatini en çok verdigi cihazi iPad'i 27 Ocak'ta tanitti. Internette gezinme, elektronik posta okuma, film izleme gibi temel görevleri iPhone ve Mac'e göre daha zevkli hale getirdigi belirtilen iPad, Steve Jobs'un "Hayatimda yaptigim en önemli is" cümlesini sarfetmesine neden olmustu.

Apple denilince akla gelen ilk isim olan son 10 yilin üst düzey yöneticisi Steve Jobs'un sunumda söyledikleri, tanittigi ürün çok konusuldu ancak simdi 27 Ocak'i daha farkli bir sekilde ele alalim. Acaba Steve Jobs, sunum sonrasinda neler söyledi ? Iki önemli konu, Adobe ve Google, hakkinda, konusan Steve Jobs'un yorumlarina daha yakindan bakalim.

iPhone ve Nexus One: Amerika'nin iki büyük bilisim devinin akilli telefonlari

Geçen hafta degindigimiz gibi Apple ve Google birçok alanda birbirine rakip firma haline geldiler. Güçlü donanimiyla ön plana çikan Nexus One'la Apple'in en güçlü alanlarindan iPhone'a rakip olan Google için Steve Jobs sunlari söylüyor: "Biz arama isine girmeyecegiz ancak onlar akilli telefon isine girdiler. Süphesiz iPhone'u geçmeye çalisacaklardir ancak biz bunun gerçeklesmesine izin vermeyecegiz.". Konuyla ilgili diger haberimizde de söyledigimiz gibi her ne kadar Google'in yönetim kurulu üyesi Dr. Eric Schmidt Apple'in kalbinde çok ayri bir yerde oldugunu söylese de Apple cephesi Google'i rakip olarak gördügünü söylememiz yanlis olmayacaktir.

Adobe'nin iPhone OS kullanicilarina özel olarak hazirladigi "Get Flash" sayfasi

Diger bir önenmli konu: Adobe. 2010 Haziran ayinda 3 yasini dolduracak iPhone için Apple'in engellerine takilan ve hazirladigi özel siteyle Flash konusunda Apple'in kendilerine engel oldugunu kullanicilara anlatmaya çalisan Adobe için Steve Jobs'un agir konustugunu söyleyebiliriz. iPad'de de Flash'a destek vermedigi için tüketiciler tarafindan elestirilen Apple açiklamalara göre Adobe'nin tavri, Flash'in hatalar barindiran Mac versiyonundan dolayi Flash'a mobil cihazlarinda yer vermiyor. Apple'in yönetim kurulu baskani Jobs, Adobe için sunlari söylüyor: "Tembeller. Ilginç seyler yapacak potansiyelleri var ancak bunu yapmayi reddediyorlar. Carbon gibi Apple'in elinde bulundurdugu yaklasimlar konusunda hiçbirsey yapmiyorlar. Hatalarla dolu Flash'a Apple olarak destek vermiyoruz çünkü Flash'in Mac versiyonu hatalarla dolu. Mac Flash'dan dolayi hiç olmadigi kadar siklikla hatayla karsilasiyor.Zaten yakinda kimse Flash da kullanmayacak, dünya HTML5'a dogru gidiyor.".

Apple'in iPad'de kullandigi SoC çözümü Apple A4, ilerleyen zamanlarda firmanin ürün gamindaki mobil ürünlerde kullanilabilir. Bunlardan biri 4.Nesil iPhone olabilir.

Sunum sonrasinda Steve Jobs'un Adobe ve Google gibi iki önemli konuda söyledikleri böyle. Simdi de ünlü Mac sitesi Macrumors'un 27 Ocak'ta sunum sonrasinda ögrendigi bilgilere kisaca deginelim;

  • 2010 yilinin Haziran ayinda tanitilip Haziran sonu yada Temmuz ayi gibi satisa sunulmasi beklenen 4.Nesil iPhone, A+ yani önemli bir yeniliklerle kullanicinin karsisina çikacak. Iddialar da Apple'in 4.Nesil iPhone'da donanimsal degisiklikler yapacagini öngörüyor.
  • Ekim ayinda güncellenen Mac ailesinin 2010 versiyonlari Apple'a seviye atlatacak.
  • Apple, iPhone OS'de Google'in Android'le yetismesi mümkün olmayacak sik güncellemeler yayinlayacak.
  • Bilgisayarlarinda Blu Ray'e destek vermeyen Apple, Blu Ray'i bilgisayarlarina entegre etmek için satislarin yeteri seviyeye kadar yükselmesini bekleyecek.
  • Çevrimiçi müzik sitesi Lala'nin Apple'in bünyesine katilmasiyla ilgili olarak, Apple Lala'nin çalisanlarinin iTunes takimina katilmalariyla yakinda ilgileniyordu. Bilindigi gibi Apple, Aralik ayinda 4 senelik bir firma olan Lala'i satin almisti.
  • Mac ve iPhone'la birlikte iPad, Steve Jobs'un en çok önemsedigi ürünleri olusturuyor.

Özetlemek gerekirse, Apple; Google'i gerçekten bir rakip olarak görüyor, Adobe'nin Mac üzerindeki çalismalarindan dolayi iPhone OS'de Flash'a sicak bakmiyor. Sunumdan sonra gelecek ürünler hakkinda konusulanlarda Steve Jobs'un "Bu yilki güçlü ürünlerimizi tanitmaya bizi oldukça heyecanlandiran bir ürünle 27 Ocak'ta basliyoruz" cümlesini de dogrular nitelikte; gerek Mac'lerde gerekse de 4.Nesil iPhone da önemli degisiklikler yapacaginin sinyallerini veriyor.

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma



Bu Sayfa 0.109 Saniyede Yüklendi.

web tasarım Web Tasarım
Tüm Hakları Gitarist.com Adresine Aittir.Üyelerin sitede belirtmiş oldukları görüşler ,makaleler,resimlerden gitarist.com sorumlu tutulamaz.
İletişim için Tıklayınız.

RON Ron
url shorter Url shorter