Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Internet
 Gitarist | Güncel | Teknoloji | Internet
Mesaj icon Konu: Google'da çalismak ister misiniz? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
zezeron
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 7862
Alıntı zezeron Cevaplabullet Konu: Google'da çalismak ister misiniz?
    Gönderim Zamanı: 12-Eylül-2007 Saat 12:08
Google'da çalismak ister misiniz?
   Internetin en büyük markasi Google ayni zamanda mezunlarin en çok çalismak istedigi sirketlerin basinda. Peki ise alim süreci nasil isliyor? Iste birkaç ipucu...
Googleda%20çalismak%20ister%20misiniz?
11 Eylül 2007

11 milyar dolara yakin ciro, 3 milyar dolari geçen net kâr... Hiçbir kullanicisindan hiçbir hizmeti için para istemeyen Google internet dünyasinin en çok kazanan operasyonu olma özelligini yillardir koruyor.

Bu basarisinin arkasindaysa Stanford Üniversitesi'nde okurken yarattiklari arama algoritmasini basariyla sitelerinde uygulayan Sergey Brin ve Larry Page'in dehasi yatiyor. Bu iki mühendise orkestra sefligi yapan Baskan Eric Schmidt de yaratici zekâsiyla taniniyor. Tepe takimin personel prensipleri ilk günden bu yana degismis degil: sadece en iyilerle çalismak.

Firma ise alim öncesi yaptigi zorlu görüsmelerle meshur. Ise alinabilmek içinse mülakatlarda bir kisinin bile hakkinizda olumsuz görüs bildirmemesi gerekiyor. Basta ABD olmak üzere birçok ülkede arastirmalarda gençlerin ilk çalismak istedigi sirket olarak çikan Google'in mülakat öncesi testleri bile yeteri kadar zorlu. Iste sizin için seçtigimiz birkaç örnek:

  • Bir otobüse kaç golf topu sigar?
  • Bozuk para boyutuna ininceye kadar sikistirildiniz ve kütleniz orantisal yogunlugunuzu koruyacaginiz kadar ufaldi. Ardindan bir kiyici (blender) içine atildiniz ve 60 saniye içinde çalismaya baslayacak. Ne yapardiniz?
  • Veritabaninin ne anlama geldigini sekiz yasindaki kuzeninizin anlayacagi bir sekilde açiklayin.
  • Saatin akrep ve yelkovani günde kaç kere üst üste gelir?
  • A noktasindan B noktasina ulasman gerek ama basaracagin kesin degil. Ne yaparsin?
  • Dolabinda o kadar çok tisört var ki seçmekte zorlaniyorsun. Daha kolay seçim yapmak için ne yaparsin?
  • Bir köyde her 100 evli çiftin birinde koca, kariyi aldatiyor. Her kadin kendi kocasi disinda hangi erkegin aldattigini biliyor. Köyde zina yasak ve kadina kocasinin aldattigini ispatladigi anda öldürme yetkisi veriyor. Hiçbir kadin bu kurala karsi koyamiyor. Bir gün kraliçe köyü ziyaret ediyor ve en azindan bir erkegin zina yaptigini söylüyor. Ne olur?
  • Hep erkek çocuk istenen bir köyde aileler erkek çocuk doguncaya kadar dogurmaya devam ediyor. Erkek dogarsa da artik çocuk yapmiyor. Bu köyde kizlarin erkeklere orani ne olabilir?
  • Bir otoyolda 30 dakika içinde bir araca rastlama orani yüzde 0,95 ise 10 dakikada rastlama orani nedir?
  • Kolundaki saat 03:15. Akrep ve yelkovanin açisi kaçtir? (Sifir degil!)
  • Dört kisi gece karanliginda bir ip köprüden geçmek zorunda. Ancak sadece bir el fenerleri var ve içindeki pil 17 dakika yetecek. Köprü ayni anda iki kisiden fazla tasiyacak kadar saglam degil ve el feneri olmadan geçmek için çok tehlikeli. Her kampçinin geçis hizi da farkli. Bir 1 dakikada, digeri 2 dakikada, digeri 5 ve en yavasi 10 dakikada geçebiliyor. Nasil olur?
  • Bir partidesin. Sen ve arkadasinla birlikte 10 kisi var. Arkadasin seninle ayni gün dogmus her kisi için 1 dolar vermek üzere bahse giriyor. Ama bulamadiklarin için de 2 dolar alacagini söylüyor. Bu bahse girer miydin?
  • Dünyada kaç piyano akortçusu var?
  • Ayni boyda sekiz topun var. Hepsi ayni agirlikta ancak bir tanesi biraz daha agir. Bir terazide sadece iki defa tartarak hangi topun daha agir oldugunu nasil bulabilirsin?
    5'ten 1'e dogru azalan rütbelerle bes korsanin var. En rütbeli korsan toplam 100 altinin nasil bölüsülecegine karar verme hakkina sahip. Ancak digerleri de onun kararina oy veriyor ve yarisindan azindan oy alirsa öldürülüyor. Kendi payini en fazla tutup hayatta kalmasi için nasil bir paylasim yapmali? (Ipucu: Korsanlardan biri altinin yüzde 98'ini alir)
 
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma



Bu Sayfa 0.140 Saniyede Yüklendi.

web tasarım Web Tasarım
Tüm Hakları Gitarist.com Adresine Aittir.Üyelerin sitede belirtmiş oldukları görüşler ,makaleler,resimlerden gitarist.com sorumlu tutulamaz.
İletişim için Tıklayınız.

RON Ron
url shorter Url shorter