Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Ünlü Müzisyenler (Yerli)
 Gitarist | Gitarist | Ünlü Müzisyenler (Yerli)
Mesaj icon Konu: --Yavuz Çetin-- Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Adam
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 22-Subat-2009
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2554
Alıntı Adam Cevaplabullet Konu: --Yavuz Çetin--
    Gönderim Zamanı: 02-Subat-2010 Saat 21:23
1970 yilinda Samsun'da dogan Yavuz Çetin, gazeteci olan babasinin isi nedeniyle Turkiye'nin çesitli bölgelerinde çocuklugunu geçirir. Müzige olan ilgisi küçük yaslarda baslayan Yavuz Çetin, ilk enstrumani curayla on yasinda tanisir. Muzik aletlerine olan ilgisi curadan sonra baglama örenmeye baslamasiyla devam eder. Bir süre sadece müzik dinler ve bu süre zarfinda elektrik gitar sesine hayran kalir. Ilk olarak 1985 yilinda akustik gitar ile tanisir ve ardindan elektro gitarla calismalarina devam eder.

Onyedi yasinda profesyonel müzik yasamina geçisiyle birlikte, Istanbul’da ve Türkiye’nin güney bölgelerinde çalisarak hayatini sürdürür. Ögrenimini, hayatinin akisini sekillendiren o çok sevdigi müzik üzerine yapar. Marmara Üniversitesi Müzik bölümüne girer. Üniversite hayati boyunca da Elektro Gitarini elinden hiç birakmaz. Çalistigi grup Labirent ile katildigi Yildiz Üniversitesi müzik yarismasinda birincilik ödülü alir. Üniversiteyi çalismalarindan dolayi bitiremez.
1992 yilinda Istanbul’da müzisyen dostlari Batuhan Mutlugil, Kerim Çapli ve Sunay Özgür ile cover grubu olarak taninan “Blue Blues Band” i kurar. 1970 yillarin Rock ve Blues parçalarinin agirlikta oldugu çalismalari sürdüren “Blue Blues Band” grubunda elektro gitar çalip vokal yapar. Yasami boyunca 1960’li ve 70 yillarin Rock Blues müziklerinden etkilenir. Daha sonralari yaptigi beste ve söz çalismalarina Rock ve Blues müziginin ruhunu yansitir. Jimmy Hendrix’i ve dünyaya mal olmus blues sarkilarini da yorumlamaktan her zaman büyük bir keyif alir.

1990’li yillarin ortalarinda Fuat Güner ile tanismasiyla birlikte “stüdyo müzisyenligine” baslar. Fuat Güner’in stüdyosunda sürdürdügü çalismalarinda televizyon ve radyolar için reklam müziklerini gitariyla seslendirir. Birçok sanatçinin albüm kayitlarina da gitariyla imzasini atar. Gitariyla eslik ettigi albümler arasinda, Izel’in “ Bir Küçük Ask”, Kiraç’in “Deli Düs” ve “Bir Garip Ask Bestesi”, Soner Arica’nin “Ayrilik”, Turgut Berkes’in albümündeki “Miranda” ve “Mindos” isimli sarkilari ve Göksel’in “Sabir” adli sarkisi en bilinenleridir. Göksel’in sarkisindaki “Talkbox” performansi Türkiye’de bir ilk olmasi, ona “Talkbox” kullanan ilk gitarist sifatini kazandirir. 1996 yilinin ortalarinda “MFÖ” grubuyla çalismaya baslar. Grupla turnelere gider ve katildigi tüm konserlere gitariyla eslik eder. Bir yandan bar müzisyenligine devam eder.

1997 yilinda ilk albümü için çalismalara baslar. “Ilk” adli albümünü Stop Müzik’ten çikarir. Albümünde yer alan, “Erkegin Olmak Istiyorum”, ayrica Sinan Çetin’in yönettigi “Propaganda” filminde kullanilan, Erkan Ogur’un perdesiz gitar performansinin da yer aldigi “Dünya” isimli enstrümantal sarkisi en bilinenleridir. MFÖ ile konserlerde çalmaya ve “Yavuz Çetin Group” isimli grubuyla bar performansini devam ettigi süre içerisinde, ikinci albüm çalismalarina da baslar.

2000 yillarinin sonlarinda TMC Film Müzik ile anlasir. Ve ikinci albümü “Satilik” için stüdyoya girer. Sözü, müzigi ve düzenlemeleri kendisine ait bir çalismaya son kez imza atar. Eylül 2001 tarihine çikmasi planlanan albüm için tüm çalismalari bitirir. Ama ne yazik ki yaptigi bu son çalismanin müzikseverlerle bulustugunu göremeden, 15 Agustos 2001 tarihinde hayata veda eder.Ölüm nedeni olarak Bakirköy ruh ve sinir hastaliklari hastanesinde yatmakta iken bir gece ansizin kaçarak evine gelir ve burada son albümünün hazirlarini tamamlar. Daha sonra arabasiyla bogaz köprüsüne gelir ve kendisini bogazin serin sularina birakir.28 Yasinda hayata veda eder ve arkasinda büyük bir dinleyicisini birkarak.Onun için gitarin insanlarla konusturan kisi olarak nitelendirilir.

Müzikle sekillenen yasami boyunca gitarini elinden hiç birakmayan Yavuz Çetin, artik müzik dünyasinda yaptigi çalismalarla anilacak ve yasayacaktir. Yavuz Çetin’den bize kalan son hatira olan “Satilik” albümü 12 Kasim 2001 tarihinden itibaren TMC Film Müzik etiketiyle müzik marketlerde yerini aldi.. TMC Film Müzik, ailesi ve yakin arkadaslarindan elde ettigi görsel malzemeler ve firma arsivinde bulunan görüntülerden montaj yaparak “Cherokee”, “Yasamak Istemem” ve “Oyuncak Dünya” isimli parçalara klip hazirladi.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma



Bu Sayfa 0.152 Saniyede Yüklendi.

web tasarım Web Tasarım
Tüm Hakları Gitarist.com Adresine Aittir.Üyelerin sitede belirtmiş oldukları görüşler ,makaleler,resimlerden gitarist.com sorumlu tutulamaz.
İletişim için Tıklayınız.

RON Ron
url shorter Url shorter