Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bilgisayar çökerten bu e-postayi açmayin!

Nereden Yazdırıldığı: Gitarist
Kategori: Güncel
Forum Adı: Internet
Forum Tanımlaması: Internet Konulu Haberlerimiz
URL: http://www.gitarist.com/forum//forum_posts.asp?TID=415
Tarih: 28-Nisan-2024 Saat 00:38
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.06 - http://www.webwizforums.com


Konu: Bilgisayar çökerten bu e-postayi açmayin!
Mesajı Yazan: Adam
Konu: Bilgisayar çökerten bu e-postayi açmayin!
Mesaj Tarihi: 31-Ocak-2010 Saat 23:30

http://www.teknolojide.com/bilgisayar-cokerten-bu-e-postayi-acmayin_4022.aspx - Bilgisayar çökerten bu e-postayi açmayin!



Bir grup PKK'li oldugu iddia edilen hacker tarafindan gelistirilen PPS dosyali e-mail açildiktan sonra bilgisayari çökertiyor


Son günlerde internet ortaminda e-mail olarak dolasan bir virüs için uyarida bulunan Emniyet Genel Müdürlügü, "Terörü lanetliyoruz. Herkesi birlik olmaya çagiriyoruz" baslikli postalara dikkat edilmesini istedi.

Emniyet yetkililerinden alinan bilgiye göre, sanal alemde dolasan ve terör örgütünün Avrupa'da bulunan hackerlari tarafindan gelistirilen bir virüs tehlike saçiyor. Vatandaslari tanidiklari yada tanimadiklari adresten gelen "Terörü lanetliyoruz. Herkesi birlik olmaya çagiriyoruz" baslikli postalari açmamalari konusunda uyaran yetkililer, ayni sekilde http://www.teknolojide.com/haber/msn.aspx - msn üzerinden "[email protected] ve [email protected]" adresli kisilerin arkadaslik tekliflerini kabul edilmemesini istediler.

Postanin içinde bulunan pps(Powerpoint) sunusunun açildigi anda tamamen zararsiz görünen bir Powerpoint sunusu esliginde sözde terör karsiti resimler ve yazilar çikiyor. Ancak alt bölümde bilgisayarin çökmesini saglayacak programini hazirlayan sunumun son bölümünde ise terör örgütü PKK tarafindan yapildigini ve tamamen aldatmaca oldugunu içeren Türkiye karsiti bir resim ile (Bölünmüs Türkiye ve kürdistan haritasi) bilgisayarinizdan bütün verilerin silinmeye basliyor. Ayni anda msn programina da sarktigi belirtilen virüs, silinme isleminden hemen önce msn ve e-posta listenizdeki tüm arkadaslarina da ayni içerikli bir e-mail gönderiyor.

Emniyet yetkilileri bu tip uzantili dosyalarin açilmadan silinmesinin gerektigini vurgularken, özellikle de kamu kurum ve kuruluslarinin bilgisayarlarindan kesinlikle açilmamasini istediler




Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat