Aktif Konular  Forum Üyelerini Göster  Takvim  Forumu Ara  Yardım  Kayıt Ol  Giriş
Internet
 Gitarist | Güncel | Teknoloji | Internet
Mesaj icon Konu: 20 megabit internet geliyor Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
zezeron
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Haziran-2007
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 7862
Alıntı zezeron Cevaplabullet Konu: 20 megabit internet geliyor
    Gönderim Zamanı: 12-Eylül-2007 Saat 12:11
20 megabit internet geliyor
   Ilk kez 1999 yilinda ADSL ile tanisan Türkiye aradan 10 yil geçmeden 20 megabit interneti görecek. Iste Türk Telekom'dan yapilan resmi açiklama.
20%20megabit%20internet%20geliyor
06 Eylül 2007
 
Internet erisim altyapisini yenileyen Türk Telekom, IP DSLAM adi verilen yeni nesil internet erisim cihazlari sayesinde 20 megabitin üstünde bir hizla internet baglantisinin yaninda; canli sayisal TV yayini (Broadcast TV), istege bagli içerik teslimi (Video on Demand), IP telefon ve yüksek kalitede video konferans gibi hizmetleri sunabilecek.

Türk Telekom, katma degerli servisler sunmak ve müsterilerine çagimizin en ileri iletisim hizmetlerini verebilmek amaciyla teknolojik altyapi yatirimlarina devam ediyor.  Bu kapsamda Türk Telekom, yaklasik 110 milyon avroluk yatirimla internet erisim altyapisini yeniledi ve  2 milyon IP DSLAM port ilavesi yapti.

Türk Telekom, söz konusu yatirimda Alcatel- Lucent, Huawei, Meteksan Sistem ve ZTE Corporation ile isbirligi yapti. Geçtigimiz günlerde düzenlenen imza töreniyle erisim altyapisi yenileme çalismalarina start verildi. Imza töreninde Türk Telekom Genel Müdür Yardimcisi Celalettin Dinçer ile birlikte Alcatel-Lucent Yönetim Kurulu Baskani ve Murahhas Azasi Haluk Ilkdogan, Huawei Ortadogu ve Kuzey Afrika Bölgesi Baskan Yardimcisi Tang Qibing, Meteksan Sistem Genel Müdürü Bülent Tellioglu ve ZTE Corporation Genel Müdürü Clara Zhou hazir bulundu.

Yeni nesil internet erisim cihazlari olarak bilinen IP DSLAM ile erisim IP üstüne yogunlasacak. Üçlü oyun olarak tanimlanan bir sistem kapsaminda ses, veri ve görüntü biraraya gelerek tek bir kanaldan iletilmeye baslanacak. Mültimedya içerigi ile zengilesen iletisim imkanlari kisiye özel iletisim ile de farklilasiyor.

 

DÜNYANIN EN YENI HIZMETLERI
Ses, veri ve görüntünün üçlü oyun (Triple Play) adi altinda birlesmesiyle; internet üstünden TV yayinlarinin mümkün olmasi (IPTV), istenen anda istenen video içerigine internet üstünden ulasilmasi (Video on Demand), internet üstünden telefon konusmalarinin yapilmasi (VoIP) saglanacak.

Hizmet kalitesini garanti edemeyen geleneksel IP yapisiyla karsilastirildiginda bu yeni IP teknolojileri; yeni nesil aglar (NGN), üçüncü kusak mobil haberlesme hizmetleri ve IPTV tasiyici agi için saglam bir temel saglamis, geleneksel DSL teknolojilerinin kisitlarini  ortadan kaldirmistir.


YÜKSEK HIZDA INTERNET MÜJDESI
Türk Telekom Genel Müdür Yardimcisi Celalettin Dinçer, IP DSLAM teknolojileri sayesinde ADSL2+ ve VDSL2 gibi 20 megabitin üstünde genisbant internet teknolojilerinin kullanicilar tarafindan kullanilmaya baslanacagini kaydetti. Dinçer, “Kullanici tarafinda büyük bir çogunlukla yatirim yapmayi gerektirmeyen bu sistemler sayesinde farkli hizmetler sunulabilecek” dedi.

Ilk ADSL abonesini 1999 yilinda alan Türk Telekom; 2007 yili Temmuz ayinda 4 milyonu askin kullaniciya ulasirken 5.2 milyon port sayesinde potansiyel kullanicilarina istedikleri anda internete girebilme firsati sagladi. Türkiye, OECD verilerine göre geçtigimiz yil internet alaninda en hizli büyüyen ve kullanici kazanan ülkelerden biri oldu. Bu hizli artis konusunda hazirliklarini tamamlayan Türk Telekom, 2007 yilinin sonunda 7.5 milyon port ile internete girmek isteyen kimseyi baglantisiz birakmayacak.

Projenin IPTV ayaginda Microsoft ile birlikte Türk Telekom’a çözüm sunduklarini ifade eden Alcatel-Lucent Yönetim Kurulu Baskani ve Murahhas Azasi Haluk Ilkdogan, “Türk Telekom’un IPTV alaninda basarili olmasini saglayacak geleneksel sayisal TV platformlarina göre fark yaratmasina yardimci olacak kullanici odakli ve katma degerli en güçlü portföyü sunmaya odaklandik. Türk Telekom ile bu konuda ortaklik kurmak bize onur vermektedir” seklinde konustu.

Huawei Ortadogu ve Kuzey Afrika Bölgesi Baskan Yardimcisi Tang Qibing ise yaptigi açiklamada “Çalismalarini ve planlarini yakindan takip etmeye çalistigimiz Türk Telekom; yakin ve orta vadede de yapacagi yatirimlarla abonelerine daha genis online eglence, ses ve veri ihtiyaçlarini, ayni telefon hatlari üzerinden yüksek hizlarla saglayabilir hale gelecektir.Dilegimiz gelecekte de bugün oldugu gibi Türk Telekom’a ürün, hizmet ve çözüm saglayici bir is ortagi olarak; Türk Telekom’un yaninda yer alabilmektir” dedi.

Çalismada ZTE Corporation ile isbirligi yaptiklarini kaydeden Meteksan Sistem Genel Müdürü Bülent Tellioglu da sunlari söyledi: “Türk Telekom ile 2003 yilinda baslayan katma degerli isbirligimizi bugün büyük bir projeyle daha da ileriye götürmenin mutlulugunu yasiyoruz. Türk Telekom’un yeni teknolojilere olan kesintisiz yatirimlari ile ülkemizin sürekli gelisen ve büyüyen bu altyapinin saglayicilarindan olmak bizim için ayri bir gurur vesilesi.”
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma



Bu Sayfa 0.094 Saniyede Yüklendi.

web tasarım Web Tasarım
Tüm Hakları Gitarist.com Adresine Aittir.Üyelerin sitede belirtmiş oldukları görüşler ,makaleler,resimlerden gitarist.com sorumlu tutulamaz.
İletişim için Tıklayınız.

RON Ron
url shorter Url shorter